Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هشتمین جلسه محاکمه دو متهم پرونده موسوم به فساد نفتی که در شعبه 28 دادگاه انقلاب به صورت علنی برگزار شد، قاضی مقیسه پیش از آغاز دفاعیات متهم ردیف سوم، از وکلای شکات خواست، شکایت خود را قرائت کنند. آفتاب‌‌نیوز : صادقی قهاره وکیل مدافع شرکت نفتی اچ کی وابسته به شرکت نفت، گفت: در لایحه به نقش و جایگاه این دو متهم با بابک زنجانی برای ارتکاب جرایم سازمان یافته به تفصیل اشاره کردیم که این دو یار و شریک بابک زنجانی در کلاهبرداری از شرکت اچ کی بودند؛ بنابراین با توجه به اتهامات مندرج در کیفرخواست و شکایت شرکت نفت و اچ کی مبنی بر غارت بیت المال، از دادگاه تقاضای رسیدگی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صادقی قهاره اضافه کرد: اعضای این باند 12 تریلیون را در زمانی که کشور به ارز خارجی نیاز داشت و در اوج تحریم بسر می بردیم به غارت بردند. این دو متهم (شمس و فلاح) به منزله دو بال برای زنجانی بودند و اگر مشارکت این دو نفر نبود، بابک زنجانی مثل مرغ بی بال و پر بود و توان ورود به مجموعه نفت را نداشت.
این وکیل دادگستری ادامه داد: اگر شمس نبود، بابک زنجانی از خرید و فروش نفت، کشتی و هواپیما عاجز بود و اصلا جرمی واقع نمی شد. همچنین اگر فلاح را از مشارکت با زنجانی حذف کنیم، قضیه بانک ها و معرفی زنجانی به سازمان ها و نهادها منتفی می شود؛ زیرا فلاح هروی در تشکیل شرکت ها و بانک Fiib نقش داشته است. همانطور که نماینده دادستان اشاره کرد، تخلفات بابک زنجانی از زمان همکاری با این دو نفر گسترش پیدا می کند.
وی گفت: این افراد از اضطرار مقامات کشور سوء استفاده کرده و بیش از دو میلیارد یورو را به غارت بردند. فلاح و بابک زنجانی با جعل سند و راه اندازی نرم افزار ساختگی، وانمود می کنند که وجوه حاصل از فروش نفت را به شرکت اچ کی واریز کردند.
صادقی قهاره گفت: شرکت نفت یک میلیارد و 420 میلیون یورو برای پرداخت به پیمانکاران به بانک اف آی آی بی تودیع می کند که متهمان 600 میلیون یورو آن را با تبدیل ارز به ریال و به سختی به پیمانکاران پرداخت می کنند که خسارت جبران ناپذیری به کشور وارد می شود.
این وکیل دادگستری گفت: متهمان با تشکیل شرکت و بانک های صوری، ال سی صادر و آن را تایید می کردند. سپس اسناد جعلی را طراحی کرده و وانمود می کردند پول ها در حساب بانک اف آی آی بی موجود است.
صادقی قهاره ادامه داد: طبق اظهارات شمس در کیفرخواست، وی گفته که به اصرار چند نفر مجبور به همکاری با بابک زنجانی شده است. همچنین وی بیان کرده از شرکت فال در دبی برای فروش نفت طلب دارد که این ادعا مورد قبول شرکت نفت نیست.
شمس متهم ردیف دوم پرونده گفت: این مطالب مصداق نشر اکاذیب است.
قاضی مقیسه هم در پاسخ گفت: به شما فرصت دفاع می دهیم.
وکیل شرکت نفتی اچ کی ادامه داد: برای اینکه بابک زنجانی صندوق بازنشستگی نفت را فریب دهد با طراحی نرم افزار مجعول وانمود می کند که مبلغ 300 میلیون یورو به حساب شرکت نیکو واریز کرده است. شمس دغدغه بازگرداندن ثمن حاصل از فروش نفت را نداشته و شرکت هواپیمایی اونر ایر را در ترکیه با پرداخت 255 میلیون دلار خریداری می کند.
صادقی قهاره اضافه کرد: متهم ردیف دوم پرونده، 9 میلیون دلار پول بیت المال را صرف خرید 5 فروند هواپیمای آر جی و دو کشتی می کند. دست ما از دریافت پول بیت المال کوتاه است.
در ادامه شکاری یکی از وکلای شرکت ملی نفت ایران گفت: اینکه متهمان می‌گویند قصد کلاهبرداری و اختلاس نداشتند، صحت ندارد. باید از آنها پرسید اگر چنین قصدی نداشتید چرا پول ها را باز نمی گردانید. به قول نماینده دادستان شما شبکه بودید و هر کدام از شما، بخشی از اعمال مجرمانه را انجام داده‌اند.
جواد احمدی‌پور وکیل مدافع بانک مسکن نیز در جایگاه قرار گرفت و گفت: زنجانی به بانک مسکن می گوید چهار حساب یورو، دلار، ین و یوان برای شما افتتاح کرده‌ام. به همین خاطر بانک مسکن از طریق بانک سرمایه در ترکیه، پول های مورد نیاز را واریز می کند. در جلسه رسیدگی قبلی در شعبه 15 مجددا گفته شد که بانک مسکن راساً پولی را در اختیار شخص فلاح هروی قرار نداده است؛ لذا ما از مسئولان بانک اف آی آی بی و شخص زنجانی شکایت کردیم.
احمدی پور گفت: در زمان صدور حکم در دادگاه قبلی ملاحظه شد که صرف نظر از مجازات افراد، دادگاه درباره رد مال بانک مسکن و سازمان تأمین اجتماعی سکوت کرده بود. پس از پیگیری به ما اعلام شد که این موضوع از قلم افتاده است. در اصلاحیه، پرداخت رد مال و بدهی به بانک مسکن مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه جرم کلاهبرداری یک جرم عمدی است و اکنون مشخص شده که فلاح هروی از مدیران بانک اف آی آی بی بوده لذا از دادگاه درخواست داریم نسبت به رد مال بانک مسکن اتخاذ تصمیم شود.
فرزاد ملکی نماینده حقوقی سازمان تامین اجتماعی در دفاع از شکایت این سازمان گفت: با توجه به اینکه اقدامات مجرمانه به صورت شبکه‌ای انجام شده است، لذا هر کدام از این افراد نقش مشخص در ارتکاب جرم سازمان یافته دارند.
وی ادامه داد: بابک زنجانی بر اساس تفاهم نامه ای قرار بود چندین شرکت از سازمان تأمین اجتماعی خریداری کند. همچنین در این تفاهم نامه مقرر می شود هلدینگ سورینت قشم مبلغ 4 میلیارد ین ژاپن را در ازای خرید این شرکت به حساب تامین اجتماعی نزد بانک رفاه بپردازد و در عوض سازمان تأمین اجتماعی متعهد می شود یک فقره چک به عنوان ضمانت در اختیار شرکت سورینت قرار دهد.
نماینده حقوقی سازمان تامین اجتماعی افزود: در تاریخ 11 دی ماه سال 91، فلاح هروی به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت هلدینگ سورینت شخصا به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و با ارائه دست نویس از مرتضوی رئیس وقت سازمان تأمین اجتماعی می‌خواهد به جای یک فقره چک، 5 فقره چک به عنوان ضمانت ارائه شود.
وی توضیح داد: پس از انجام این کار، آقای هروی به رئیس سازمان تامین اجتماعی نامه نوشته و می گوید چهار فقره چک صادر شده را به نام شرکت نفت تغییر دهند. به نظر می رسد هدف خرید شرکت های سازمان تأمین اجتماعی نبوده بلکه زنجانی می خواسته این چک ها را بگیرد و به به عنوان بدهی به شرکت نفت پرداخت کند.
ملکی اظهار کرد: آقای فلاح هروی با مشارکت بابک زنجانی با عملیات متقلبانه از سازمان تامین اجتماعی کلاهبرداری کرده است.
پس از قرائت شکواییه تأمین اجتماعی، قاضی مقیسه از متهم خواست در جایگاه قرار گیرد و از خود در برابر شکایت‌های مطروحه دفاع کند.
متهم ردیف سوم پرونده در دفاع از خود گفت: تقاضا دارم اصل بی طرفی رعایت شود و هر گونه ادعایی که مطرح می شود، مستند باشد.
فلاح هروی خطاب به قاضی مقیسه افزود: سابقه کاری من مشخص است. متاسفانه کیفرخواست صادره پر از تناقض است. در 7 جلسه قبلی، مجموعا 84 بار نام مرا به زبان برده اید. شما گفتید که هروی پس از 30 سال خدمت به نظام، راه انحراف را پیش گرفته است. خدا گواه و شواهد است که گوشت و پوست من مال نظام است و وفاداری به نظام از هر چیزی برایم مهمتر است؛ لذا این مطلب، جفا در حق من محسوب می شود.
متهم ردیف سوم گفت: شما در جلسات قبلی عنوان کردید که زنجانی را به وزرا معرفی کرده ایم. لطفا بفرمایید چه کسی را در کجا و چه تاریخی معرفی کرده ام. تنها مستند شما برای این حرف، گزارش پلیس است که کاملا دروغ بوده و در متن کیفرخواست وجود ندارد. اگر کسی ادعایی غیر از این دارد مطرح کند.
فلاح هروی ادامه داد: گفته شده من به شرکت H.K رفته و قرارداد بسته ام که دروغ است؛ چرا برخی افراد به عاقبت این شهادت های دروغ توجه نمی کنند. اگر سند و مدرکی وجود دارد ارائه دهند. متاسفانه بزرگ نمایی به یک عادت تبدیل شده است.
وی گفت: یکی از بزرگ نمایی ها این بود که شما گفتید من معاون وزیر بودم که این حرف نادرست است. من یک کارمند ساده بودم و می توانید استعلام کنید. در جلسات گذشته مرتب گفتید که فلاح با ظاهر الصلاح بودن، باعث معرفی زنجانی شده به مسئولان شده است. لطفا با سند بگویید چه کسی را به در کجا و در چه تاریخی معرفی کرده‌ام؟
به گزارش ایسنا، قاضی مقیسه در ادامه جلسه دادگاه خطاب به فلاح هروی گفت: در ارتباط با موارد اتهامی توضیح دهید، چگونه 138 شرکت تامین اجتماعی را شناسایی کردید؟
فلاح هروی پاسخ داد: از راهنمایی شما ممنونم، اما هنوز شروع نکرده‌ام.
رییس دادگاه جواب داد: دادگاه جای رجزخواندن نیست. مورد به مورد به کیفرخواست اشاره کنید، آنچه را که نوشتید نخوانید؛ زیرا وقت دادگاه اتلاف می شود. شما چه کاره بودید که ادعا می کنید شبکه تشکیلاتی علیه‌تان طراحی شده است؟
مقیسه افزود: شما 30 سال در وزارت اطلاعات کار کردید و همه راه ها را می دانستید و این فاجعه را آفریدید و غارت اموال بیت المال انجام شد. شما اصالتاً خانواده مذهبی دارید. 3 سال قبل بارها و بارها به شخص شما و پدر همسرتان گفتم نزدیک 30 میلیارد از اموال حرام نزد شماست؛ بنابراین آقایی که حسبنا الله و نعم الوکیل سر می دهی، توبه کن.
رییس شعبه 28 دادگاه انقلاب گفت: مرسدس بنز، آپارتمان، هدیه یک میلیاردی بابک زنجانی در عروسی دخترت، آپارتمان 6 میلیاردی و ویلای خریداری شده نشان می دهد که اموال بیت المال به غارت رفته است. اینها با عرق جبین بابک بدست نیامده و اموال به غارت رفته بیت المال است. شعار دادن جز اتلاف وقت دادگاه چیزی نیست. یک میلیارد و 200 میلیون دلار غارت و 10 محموله نفت را بردید.
فلاح هروی پاسخ داد: شما در مورد وضعیت من پیشداوری کردید.
قاضی جواب داد: من کیفرخواست را که اقرارهای خود شما در آن است، بیان کردم. شما به عنوان یک «بچه وزارتی» سراغ مرتضوی رفتید و برای پولی که وجود نداشت، 5 فقره چک گرفتید. اقرار شما به شناسایی 138 شرکت تأمین اجتماعی در پرونده موجود است.
مقیسه ادامه داد: به بابک زنجانی گفتید این شرکت ها سودآور است و اینها را بخرید. بنابراین دفاعیات خود را ارائه کنید و به نظام توهین نکنید. کسی علیه شما طراحی تشکیلات نکرده است.
متهم پاسخ داد: من هم به اندازه شما از نظام شناخت دارم. اگر چند نفر در کیفرخواست اشتباه کردند و من آن را بیان می کنم، چرا به حساب توهین به نظام می گذارید؟
رئیس دادگاه به متهم گفت: از چه سالی با بابک زنجانی آشنا شدی؟
متهم پاسخ داد: از سال 88 با بابک زنجانی رابطه داشتم.
قاضی هم جواب داد: پس شما از سابقه دو سال زندان بابک زنجانی در رابطه با چک بلامحل، ارز فروشی و فروش کالاهای آرایشی خبر داشتید. آیا در جلسه آبان سال 91 حضور داشتید؟
متهم پاسخ داد: چنین جلسه ای وجود ندارد.
رئیس دادگاه افزود: پس بابک زنجانی از روی هوا چنین حرفی می زند و شما در هیچ جلسه نفتی حضور نداشتید؟
فلاح گفت: در جلسه مالزی حضور داشتم و نمی توانم آن را انکار کنم.
قاضی مقیسه گفت: تقاضا دارم سخنرانی نکنید و به بندبند کیفرخواست اشاره کنید؛ گوش می دهیم.
در این هنگام وکیل حمید فلاح هروی قصد صحبت داشت که قاضی به وی تذکر داد و گفت: درسته که شما شوهر خواهرش هستید، ولی دلیل نمی شود نظم دادگاه را بر هم بزنی.
حمید فلاح هروی در ادامه جلسه دادگاه خطاب به قاضی مقیسه گفت: زنجانی اواخر سال 88 از من دعوت کرد به مالزی بروم و با او در جلسات شرکت کنم. در اولین سفرم به مالزی با برخی افراد مثل «ع. ز-م» آشنا شدم. در جلسه مالزی عمده بحث ها درباره پول های جابجا شده در بانک ها بود.
متهم ردیف سوم پرونده موسوم به فساد نفتی با بیان اینکه چهار یا پنج سفر بیشتر با زنجانی نداشته است، گفت: در مدل سازی توانمند هستم اما در امورات بانکی سر رشته ای نداشته و بر این امور مسلط نیستم.
وی در خصوص حضور دختر و دامادش در بانک اف آی آی بی گفت: دختر و داماد من در مالزی دانشجو بودند. به همین خاطر تقاضا کردیم در این بانک مشغول بکار شوند، لذا فعالیت خانواده من در آنجا صرفا به عنوان کارمند بوده است.
قاضی مقیسه خطاب به متهم گفت: شما خودتان قبول دارید که این بانک کارمندی نداشته و دختر و داماد شما، نقش سیاهی لشگر را بازی می‌کردند تا این طور وانمود شود که این بانک فعالیت دارد.
متهم در پاسخ به قاضی گفت: خواهش می کنم اجازه بدهید من دفاع کنم؛ چرا اجازه دفاع نمی دهید؟ کل مدتی که خانواده من در آنجا بودند دو ماه بود و کل مبالغ دریافتی آنها هم بین هشت تا 10 میلیون تومان بوده است.
رییس دادگاه جواب داد: شما می گویید دو ماه در آنجا بودند در صورتی که مدت دو ماه زمان زیادی است. حتی یک ساعت هم برای ارتباط یک جرم و تبانی کردن کافی است.
متهم افزود: در یک جلسه با مسئولان بانک ملت حضور داشتم. در آن جلسه مسئولان بانک ملت گفتند برویم از بانک اف آی آی بی اعتبارسنجی کنیم. اینکه گفته شده من پیشنهاد خرید بانک خارجی را دادم، صحت ندارد و سندی هم موجود نیست.
فلاح هروی ادامه داد: زنجانی در اظهارات خود گفته که فلاح فقط با من همراه بوده و نقشی در معاملات و فعالیت ها نداشته است. بابک زنجانی از من دعوت کرد که در سفر مالزی همراه او باشم. در سفرهای مختلفی بودم و افراد مختلفی را همراهی کردم. اینکه صرفا به خاطر همراه بودن محاکمه شوم درست نیست زیرا همراه بودن با یک فرد و حضور در یک جلسه جرم نیست. اگر صفحه، جمله، کلمه یا نقطه پیدا شود که نشان دهد در بانک اف آی آی بی، سمتی داشته ام یا دستوری دادم، حرفت تان را قبول می کنم.
قاضی مقیسه پرسید: شما چه سمتی داشتید که همراه زنجانی به جلسات می رفتید؟ اینکه بخواهید در ملاء عام خطبه بخوانید و خود را فردی انقلابی و مظلوم جلوه بدهید درست نیست. لذا فقط پیرامون کیفرخواست حرف بزنید. یا عناوین اتهامی را قبول دارید یا خیر. سئوال من این است که آیا شما عضو ستاد تدابیر ویژه اقتصادی بودید یا خیر؟
هروی پاسخ داد: اگر یک ثانیه کسی مرا در آن جلسات دیده باشد، شما راست می گویید. چرا کسی نپرسیده که آیا من عضو آن ستاد بوده ام یا خیر.
متهم درباره خرید بانک اف آی آی بی توسط بانک ملت نیز گفت: بانک ملت به دنبال دور زدن تحریم ها توسط اشخاص غیردولتی بود لذا من پیشنهاد خرید این بانک را ندادم. بانک خودش مسئول و شورا دارد.
قاضی مقیسه خطاب به متهم گفت: شما چکاره بودید که قرار خرید بانک اف آی آی بی توسط بانک ملت را امضا کردید. متهم هم پاسخ داد: آیا صرفا وجود امضای من در پای قرارداد، ملاک است؟ اگر صرف امضا ملاک باشد، باید صاحبان امضاهای دیگر نیز پای میز محاکمه بیایند. جای شگفتی است که برای محکوم کردن یک فرد، به این موضوعات متوسل می شوند.
رئیس دادگاه در ادامه پرسید که شما چکاره بودید که در جلسه بانک ملت با زنجانی حضور داشتید؟
متهم پاسخ داد: متاسفانه مطالب به نوعی بیان شده که گویا من مسئولان بانک ملت را متقاعد کردم، بانک خارجی بخرند. بانک ملت از قبل چنین برنامه ای داشت. از مسئولان بانک ملت کسی را نمی توان پیدا کرد که بگوید فلاح به ما پیشنهاد خرید داده است.
قاضی مقیسه گفت: شما می گویید مستندات ارایه شده از سوی دادستان جعل است!
ساعت 12 ظهر، قاضی مقیسه پایان جلسه دادگاه را اعلام کرد و گفت جلسه بعدی دادگاه، 16 مرداد ماه برگزار می‌شود.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۲۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- بیژن زنگنه، وزیر نفت درسال ۱۳۹۸ و در یک برنامه زنده تلویزیونی در رابطه با بدهی بابک زنجانی اظهار کرد: «کل اموال دندان گیر زنجانی که دست ما را گرفته است، ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده». این در حالی است که اخیراً  توسط برخی مراجع رسمی ادعا شده، مبلغ یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسویه شده توسط زنجانی از مجموع بدهی او نیز بیشتر است. پرسش بنیادین این است که مجموع بدهی او با سود آن چقدر بوده و در واقع و به دور از شانتاژ‌های سیاسی چه مقدار از این پول به کشور بازگردانده شده است؟

زنجانی واقعاً چقدر بدهکار است

بیژن زنگنه وزیر نفت در سال ۱۳۹۵ گفت: کل طلب وزارت نفت با سود آن بیش از ۳.۵ میلیارد دلار است و از این مقدار تنها ۲۰۰۰ میلیارد تومان تادیه شده است.

مراجع  رسمی در سال ۱۳۹۲ نیز مبلغ بدهی زنجانی را ۲.۵ میلیارد یورو برآورد کردند. نرخ یورو در این سال قریب ۴۱۰۰ تومان بود و کل اموال توقیفی وی شامل زمین شهرک غرب و خط هوایی سورینت و دیگر اموال ۲۰۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری شد که بر اساس نرخ روز یورو، ۴۸۷ میلیون یورو برآورد می‌شود.

با توجه به ارقام فوق‌الذکر و براساس اظهارات وزیر نفت، همچنین اضغر هندی مسئول کمیته وصول مطالبات، کارشناسان دادگاه و کیفرخواست دادستان، زنجانی در سال ۱۳۹۲ حداقل ۲ میلیارد یورو به مردم ایران بدهکار بود.

در آذرماه ۱۳۹۵ حکم اعدام بابک زنجانی از سوی دیوان‌عالی کشور تأیید شد، البته با این قید که اگر محکوم‌علیه، کلیه اموال را مسترد کند و خسارات را جبران نمایید، می‌تواند از ارفاقات قانونی ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی بهره‌مند شود. جبران خسارت به معنای پرداخت سود بدهی وی می‌باشد که مبلغ  قابل توجهی  محسوب می‌شود.

سال‌ها بازی موش و گربه زنجانی و کمیته وصول مطالبات اغلب بی نتیجه بود.

اصغر هندی مسئول کمیته مطالبات در این‌باره گفت: «با اینکه امید زیادی به بازگشت پول‌ها نداشتیم، اما هر موقع که گفتند می‌خواهیم پول بدهیم، رفته‌ایم، ولی نتیجه نگرفتیم. حتی یک درصد هم احتمال بدهیم امکان بازگشت وجوه به بیت‌المال وجود دارد، حاضر می‌شویم.»

به گفته مسئولین وزارت نفت در آن دوره زنجانی اموالی به ارزش ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار در تاجیکستان، ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار در ترکیه و مقداری هم پول در مالزی داشت، اما شرکای او حاضر به پرداخت پول نبودند. خواهر زنجانی بار‌ها برای صول طلب از شرکای خارجی مراجعه کرد، اما آن‌ها ظاهراً رغبتی به از دست دادن صد‌ها میلیون دلار پول شیرین نداشتند. ایران هم به دلیل مسائل تحریمی امکانی برای شکایت در مراجع بین المللی و وصول مطالبات نداشت، به ویژه که کل عملیات زنجانی در خارج مخفیانه و حتی در داخل نیز اغلب از طریق جعل سند صورت می‌گرفت.

سود بدهی زنجانی چقدر می‌شود؟

با احتساب ۲۰۰۰ میلیارد اموال تسویه شده، بسته به آنکه برای بدهی زنجانی چه درصد بهره بانکی در نظر بگیریم، رقم نهایی بدهی وی متفاوت خواهد بود. بر اساس مواد قانونی مختلفی از جمله ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی، جبران خسارت تاخیر تادیه یک  حق غیرقابل انکار ملت ایران است که هیچ مرجع قانونی و مسئول کشوری قادر به حذف آن نیست.

سود سپرده‌های بانکی با بازپرداخت ۳ ساله در حال حاضر حدود ۲۲.۵ است. با توجه به تاخیر ۱۲ ساله پرداخت بدهی بابک زنجانی حداقل سود منطقی برای وی عدد ۲۲.۵ است، با این همه اگر بدون هیچ دلیل عقلی برای وی ارفاق قائل شویم و سود تاخیر تادیه وی را به صورت میانگین سود بانکی یعنی ۱۵ درصد در نظر بگیریم، سود سالیانه اصل بدهی وی ۳۰۰ میلیون یورو خواهد بود. این سود در عرض ۱۲ سال بر ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بالغ می‌شود که با احتساب اصل بدهی بابک زنجانی حداقل بدهی وی را به ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو می‌رساند.

چقدر تسویه شده است؟

اخیراً در یک رپرتاژ آگهی هماهنگ که در رسانه‌های مانند دنیای اقتصاد و ایسنا منتشر شده، بر پایان خوب و خوش بدهی‌های بابک زنجانی تاکید و از این بابت از مسئولین تشکر شده است. در رابطه با مقدار رقم پرداخت شده، رئیس بانک مرکزی عدد پرداخت شده را ۱ میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو اعلام کرده که از عدد بدهی واقعی با سود آن بسیار کمتر است.

این پول واقعاً وارد کشور شده است؟

با توجه به شرایط سخت تحریمی، برخی از کارشناسان حتی در خصوص صحت داشتن ورود این مقدار پول به کشور نیز ابراز تردید کرده‌اند. دوستان زنجانی با صرف میلیارد‌ها تومان هزینه، رپرتاژ آگهی‌های پرتعداد و تولید کلیپ و حتی تاسیس یک پایگاه خبری، بر بیگناهی او به عنوان «یک سرباز جنگ اقتصادی نظام ولایی جمهوری اسلامی» تاکید و بیژن زنگنه و مسئولین دولت حسن روحانی را دروغگو و بدخواه می‌خواندند.

خبرگزاری میزان به تازگی از بخشش بابک زنجانی و کاهش حکم او از اعدام به ۲۰ سال زندان خبر داده است،  با توجه به سپری شدن نصف این مدت، گفته شده که وی به زودی آزاد خواهد شد. برخی رسانه‌ها هم مدعی شده بودند که او در یک ویلا تحت نظر زندگی می‌کند، با این همه  این رسانه‌های خارج از کشور سندی برای این ادعای خود ارائه نکرده اند و مسئولان قضایی نیز آن را تکذیب کرده اند.

در حال حاضر هیچ کدام از مسئولین در مورد بخشش سود بدهی بابک زنجانی حاضر به پاسخگویی نشده‌اند، مسئولین خزانه‌داری و بانک مرکزی نیز در این رابطه حاضر نشدند به سوال خبرنگار آفتاب‌نیوز پاسخ دهند.

دیگر خبرها

  • اصرار قاضی تورین: ستاره یووه محاکمه می‌شود
  • سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟
  • ویدیویی که پس از عفو بابک زنجانی پربازدید شد
  • رقم باورنکردنی بدهی بابک زنجانی و معادل آن در ایران
  • محاکمه مرد رمال به اتهام تعرض به ۵ زن
  • واکنش‌ها به نجات بابک زنجانی از اعدام؛ درس بابک زنجانی به متهم فساد «چای دبش»
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • آخرین جزئیات پرونده بابک زنجانی
  • دلیل نقض حکم اعدام بابک زنجانی چه بود؟
  • جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی