Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هشتمين جلسه رسيدگي به اتهامات دو نفر از همدستان بابک زنجاني صبح امروز 9 مردادماه در شعبه28 دادگاه انقلاب (شعبه هم عرض) به رياست قاضي مقيسه برگزار شد.


به گزارش خبرنگار گروه حقوقي و قضايي خبرگزاري ميزان، هشتمين جلسه رسيدگي به اتهامات دو نفر از همدستان بابک زنجاني صبح امروز 9 مردادماه در شعبه 28 دادگاه انقلاب (شعبه هم عرض) به رياست قاضي مقيسه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جزئيات جلسات اول و دوم را اينجا بخوانيد.
جزئيات جلسه سوم را اينجا بخوانيد.
جزئيات جلسه چهارم را اينجا بخوانيد.
جزئيات جلسه پنجم را اينجا بخوانيد.
جزئيات جلسه ششم را اينجا بخوانيد.
جزئيات جلسه هفتم را اينجا بخوانيد.
در هشتمين جلسه دادگاه رسيدگي به اتهامات متهم رديف دوم و سوم پرونده فساد نفتي قاضي مقيسه پيش از دفاع حميد فلاح هروي از شکات حاضر در جلسه (وکلاي شرکت نفت، HK، تأمين اجتماعي، بانک مسکن و بانک ملت) خواست که چنانچه شکايتي دارند اعلام کنند.

در ادامه صادقي قهاره وکيل شرکت HK لايحه شکايت اين شرکت را قرائت کرد. اين شکايت ابتدا در مورد آقاي فلاح هروي سپس آقاي شمس و در خصوص نقش متهمان پرونده در مشارکت با محکوم عليه (بابک زنجاني) به کلاهبرداري 1 ميليارد و 200 ميليون يورو، جعل اسناد و ساير عناوين اتهامي که در کيفرخواست اشاره شده قرائت شد.

وي ادامه داد: در لايحه به نقش و جايگاه اين دو متهم (شمس و فلاح هروي) با بابک زنجاني براي ارتکاب جرايم سازمان‌ِيافته به تفصيل اشاره کرده ايم که اين دو يار و شريک بابک زنجاني در بزه انتسابي کلاهبرداري شبکه‌اي از شرکت HK که سرمايه آن متعلق به بيت‌المال است همگام و همراه بوده‌اند؛ بنابراين با توجه به اتهامات مندرج در کيفرخواست و شکايت شرکت نفت و HK مبني بر غارت بيت‌المال از دادگاه تقاضاي رسيدگي داريم.

صادقي قهاره افزود: اعضاي اين باند 12 تريليون تومان را در زماني که مملکت به ارز خارجي نياز داشت و در اوج تحريم‌ها به‌سر مي‌برديم به غارت برده‌اند اين دو متهم به منزله دو بال براي زنجاني بوده‌اند و اگر مشارکت اين دو نبود بابک زنجاني مانند مرغ بي‌بال و پري بود و توان ورود به شرکت‌هاي نفت و HK را پيدا نمي‌کرد.
وکيل شرکت HK گفت: با حذف متهم رديف دوم پرونده (شمس)، بابک زنجاني از خريد و فروش نفت، کشتي و هواپيما عاجز بود و اصلاً جرمي واقع نمي‌شد.همچنين اگر متهم رديف سوم پرونده (فلاح) را از مشارکت با زنجاني حذف کنيم قضيه بانک‌ها و معرفي زنجاني به شرکت‌ها و بانک‌ها منتفي مي‌شود؛ چراکه فلاح هروي در تشکيل شرکت‌ها و بانک FIIB نقش داشته است.
صادقي قهاره ادامه داد: همان‌طور که نماينده دادستان اشاره کردند تخلفات بابک زنجاني با اين دو نفر (شمس و فلاح) گسترش پيدا مي‌کند اين افراد از اضطرار مقامات مملکت سوء استفاده کرده و بيش از 2 ميليارد يورو را به غارت بردند. فلاح و بابک زنجاني با جعل سند و نرم‌افزار ساختگي وانمود مي‌کنند که وجوه حاصل از فروش نفت را به شرکت HK واريز کردند.
وکيل شرکت HK تصريح کرد: شرکت نفت 1 ميليارد و 420 ميليون يورو براي پرداخت به پيمانکاران به بانک FIIB توديع مي‌کند که متهمان 600 ميليون يوروي آن را با تبديل ارز به ريال و به سختي به پيمانکاران پرداخت مي‌کنند که خسارت جبران‌ناپذيري به کشور وارد مي‌شود.
صادقي قهاره ادامه داد: متهمان با تشکيل شرکت و بانک‌هاي سوري خودشان ال سي صادر مي‌کنند و آن را تأييد مي‌کنند و سپس اسناد جعلي طراحي کرده و وانمود مي‌کنند که پول‌ها در نزد بانک FIIB موجود است همچنين ادعاي متهم حاضر در صورتجلسات و اينکه امضاي وي بدون اطلاع اسکن شده است صحت ندارد چرا که امضاي ايشان ذيل ال‌سي‌ها نيز موجود است و اسکن نشده است. همچنين خودش در کيفرخواست به اين موضوع اقرار کرده است.
وکيل شرکت HK گفت: آقاي بابک زنجاني با تشکيل شبکه و اغواي برخي مقامات دولتي قرارداداهاي نفتي منعقد کرده است و تنها کسي که توانايي عرضه محمولات نفتي را در بازارهاي بين‌المللي داشت آقاي شمس بوده است که داراي تابعيت ايراني و انگليسي و مسلط به زبان است شمس انيس و جليس زنجاني بوده است.
صادقي قهاره گفت: طبق اظهارات موجود در کيفرخواست شمس مي‌گويد بر اساس اصرار ميرکاظمي، فلاح هروي و يزدي مجبور به همکاري با بابک زنجاني شده است همچنين وي بيان کرده که از شرکت فال در دبي براي فروش نفت طلب دارد که اين ادعا مورد قبول شرکت نفت نيست.
شمس متهم رديف دوم پرونده گفت: اين مطالب مصداق نشر اکاذيب است.
قاضي مقيسه گفت: به شما فرصت مي دهيم که دفاع کنيد.
در ادامه صادقي قهاره گفت: براي اينکه بابک زنجاني صندوق بازنشستگي نفت را فريب دهد با طراحي نرم‌افزار مجعول وانمود مي‌کند که مبلغ 300 ميليون يورو به حساب شرکت نيکو وارد کرده است. شمس دغدغه‌اي براي بازگرداندن ثمن حاصل از معامله نفت را نداشته و شرکت‌ هواپيمايي اونور اير را در ترکيه با پرداخت 255 ميليون دلار خريداري مي‌کند.
وکيل شرکت HK افزود: شمس 39 ميليون دلار پول بيت‌المال را صرف خريد 5 فروند هواپيماي آرجي و دو ناو کشتي مي‌کند و اسناد آن را به نام تبعه آلماني تنظيم کرده که دست ما از دريافت پول بيت‌المال کوتاه است.
وکيل شرکت نفت در دفاع از شکواييه خود گفت: اين که گفته مي‌شود متهمان ما قصد کلاهبرداري و اختلاس نداريم صحت ندارد. بايد از اين متهمان پرسيد که اگر چنين قصدي نداشتيد پس چرا اين پول‌هاي کلان را گرفته و پس نداده‌ايد به‌قول نماينده دادستان شما شبکه بوده‌ايد و هرکدام از شما بخشي از اعمال مجرمانه را انجام داده ايد.
در ادامه رسيدگي وکيل بانک مسکن در جايگاه قرار گرفت و گفت: آقاي زنجاني به بانک مسکن مي‌گويد که من 4 حساب يورو، دلار، ين و يوآن براي شما افتتاح کرده‌ام. لذا بانک مسکن از طريق بانک سرمايه در ترکيه پول‌هاي مورد نياز را واريز مي‌کند. وي گفت در جلسه رسيدگي قبلي در شعبه 15 مجددا عرض شد که بانک مسکن رأسا پولي را در اختيار شخص هروي قرار نداده است. لذا ما از مسئولان بانک FIIB و شخص زنجاني شکايت کرديم.
وي گفت: با توجه به اينکه جرم کلاهبرداري يک جرم عمدي بوده است و با توجه به اينکه اکنون مشخص شده است که آقاي فلاح هروي از مديران بانک FIIB بوده است لذا از دادگاه درخواست داريم که متضمناً نسبت به رد مال بانک مسکن اتخاذ تصميم شود.
پس از آن نماينده سازمان تأمين اجتماعي در جايگاه قرار گرفته و در دفاع از شکواييه سازمان تأمين اجتماعي گفت: با توجه به اينکه اقدامات مجرمانه بصورت شبکه‌اي انجام شده است لذا هرکدام از اين افراد نقشي مشخص در ارتکاب جرم سازمان‌يافته داشته‌اند.
وي در خصوص ارتباط سازمان تأمين اجتماعي با اين پرونده گفت: قرار بر اين بوده که آقاي زنجاني بر اساس تفاهم‌نامه‌اي ق چندين شرکت را از سازمان تأمين اجتماعي خريداري کند و مقرر مي‌شود که شرکت هولدينگ سورينت قشم مبلغ 4 ميليارد ين ژاپن را در ازاي اين شرکت‌ها به حساب بانک رفاه بپردازد و در عوض سازمان تأمين اجتماعي متعهد مي‌شود که يک فقره چک را بعنوان ضمانت در اختيار شرکت سورينت قرار دهد. در تاريخ 11/10/91 آقاي فلاح هروي به‌عنوان رئيس شرکت هولدينگ سورينت شخصاً‌به سازمان تأمين اجتماعي مراجعه کرده و به ارائه نامه‌اي دست‌نويس و بدون شماره از آقاي مرتضوي رئيس وقت سازمان تأمين اجتماعي مي خواهد که به‌جاي يک فقره چک در قالب 5 فقره چک به‌عنوان ضمانت ارائه شود پس از انجام اين کار آقاي هروي به رئيس سازمان تأمين اجتماعي نامه نوشته و مي‌گويد که 4 فقره چک صادر شده را به نام شرکت نفت تغيير دهد.
نماينده سازمان تأمين اجتماعي ادامه داد:‌به نظر مي‌رسد اصلاً هدف خريد شرکت‌هاي سازمان نبوده است بلکه هدف گرفتن اين چک‌ها از سازمان تأمين اجتماعي براي پرداخت بدهي به شرکت نفت بوده است.
وي در پايان گفت: آقاي فلاح هروي با مشارکت آقاي زنجاني با عمليات متقلبانه از سازمان تأمين اجتماعي کلاهبرداري کرده است.
پس از پايان اظهارات نماينده سازمان تأمين اجتماعي قاضي مقيسه رئيس شعبه 28 دادگاه انقلاب از آقاي هروي خواست که در جايگاه قرار گرفته و به دفاع از خود بپردازند.
قاضي مقيسه با بيان عناوين اتهامي فلاح هروي از او خواست که در خصوص کلاهبرداري از سازمان تأمين اجتماعي، بانک مسکن و ديگر عناوين اتهامي به‌ٌصورت موردي از خود دفاع کنند.
حميد فلاح هروي متهم رديف سوم پرونده فساد نفتي باحضور در جايگاه به دفاع از خود پرداخت.
وي خطاب به رئيس دادگاه گفت: جناب آقاي قاضي بنده غير از منشورهاي ارائه شده در دستگاه قضايي و رعايت آنها تقاضاي ديگري از شما ندارم. تقاضا مي‌کنم که اصل بي‌طرفي رعايت شده و هرگونه ادعايي که مطرح مي‌شود مستند باشد که غير از آن کاري غيرقانوني و غير عقلايي است. جناب آقاي قاضي شما در جلسات قبل گفتيد که اگر مطالب مستند نباشد بنده بايد در آخرت جوابگو باشم که حرفي بسيار مطلوب و حقيقي است.
فلاح هروي ادامه داد: رياست محترم دادگاه سابقه کاري من کاملاً مشخص است، متأسفانه کيفرخواست صادر شده با واقعيت تناقض دارد. جناب آقاي قاضي قبل از اينکه دفاعيات من آغاز شود در هفت جلسه قبل مجموعاً 84 بار نام من را به زبان برده‌ايد شما گفته‌ايد که هروي پس از 30 سال خدمت به نظام راه انحراف را پيش گرفته است خدا گواه و شاهد است که پوست و گوشت من مال نظام است و وفاداري به اين نظام از هرچيزي براي من مهم‌تر است لذا اين مطلب در حق من به نوعي جفا است.
وي افزود: جناب آقاي قاضي شما در جلسات قبل عنوان کرده‌ايد که بنده فردي را به وزرا معرفي کرده‌ام لطفاً‌ بفرماييد چه کسي را در کجا و در چه تاريخي؟ تنها مستند شما براي اين حرف گزارش پليس است که آن گزارش کاملاً دروغ بوده و در متن کيفرخواست اصلاً‌ وجود ندارد. لطفاً اگر کسي ادعايي غير از اين دارد مطرح کند.جناب آقاي قاضي گفته شده است که من به شرکت اچ کي رفته‌ام و با آنها قرارداد بسته‌ام اين مطلب هم دروغ است. چرا برخي افراد به عاقبت اين شهادت‌هاي دروغ توجه نمي‌کنند اگر سند و مدرکي وجود دارد ارائه دهند. متأسفانه بزرگ‌نمايي به يک عادت تبديل شده است.
فلاح هروي مدعي شد: يکي از بزرگ‌نمايي‌ها که توسط شما انجام شده است اين بوده است که شما گفتيد بنده معاون وزير بوده‌ام که اين حرف هم نادرست است. من يک کارمند ساده بوده‌ام که مي توانيد استعلام کنيد. جناب آقاي قاضي مرتب گفتيد که فلاح با ظاهر‌الصلاح بودن باعث معرفي زنجاني به مسئولان شده است لطفاً با سند بگوييد که من چه کسي را به چه کسي و در کجا و چه تاريخي معرفي کردم؟
در ادامه قاضي مقيسه خطاب به متهم رديف سوم پرونده گفت: در مورد موارد اتهامي توضيح دهيد. بگوييد که چگونه 138 شرکت تأمين اجتماعي را شناسايي کرديد؟
فلاح هروي پاسخ داد: از راهنمايي شما ممنونم اما بنده هنوز شروع نکرده ام.
قاضي مقيسه گفت: دادگاه جاي رجز خواندن نيست مورد به مورد به کيفرخواست اشاره کنيد آنچه را که نوشته‌ايد نخوانيد اين اتلاف وقت دادگاه است. شما چه کاره بوده‌ايد که ادعا مي کنيد شبکه تشکيلاتي عليه‌تان طراحي و تشکيل شده است، ‌شما همه راه‌ و چاه‌ها را بلد بوديد و اين فاجعه را آفريديد و غارت اموال بيت‌المال انجام شد.
رئيس دادگاه ادامه داد: شما اصالتاً خانواده مذهبي‌اي داريد سه سال قبل بارها و بارها به شخص خود شما و پدر خانمتان گفتم که نزديک 30 ميليارد از اموال حرام نزد شماست بنابراين آقايي که حسبنا الله و نعم‌الوکيل سر مي‌دهيد توبه کن.
قاضي مقيسه افزود: مرسدس بنز، آپارتمان، ‌يک ميلياردي که بابک زنجاني از اموال بيت‌المال بابت هديه عروسي به دخترت داده و آپارتمان 6 ميلياردي و ويلاي خريداري شده نشان مي‌دهد که اموال بيت‌المال به غارت رفته است اينها با عرق جبين بابک به‌دست نيامده و اموال به غارت رفته بيت‌المال است. شعار دادن جز اتلاف وقت دادگاه چيزي نيست. 1 ميليارد و 200 ميليون دلار غارت کرده‌ايد و 10 محموله نفت را برده‌ايد در اين رابطه توضيح دهيد.
فلاح هروي پاسخ داد: شما در مورد وضعيت من پيش‌داوري کرده‌ايد.
قاضي مقيسه گفت: بنده کيفرخواست را که اقارير خود شما در آن است را بيان کردم. شما سراغ آقاي مرتضوي رفته‌ايد و براي پولي که وجود نداشت 5 فقره چک گرفتيد اقرار شما به شناسايي 138 شرکت تأمين اجتماعي در پرونده موجود است. شما به بابک زنجاني گفتيد که اين شرکت‌ها سودآور است اينها را بخريد بنابراين دفاعيات خود را بخوانيد و به نظام توهين نکنيد. کسي عليه شما طراحي تشکيلاتي نکرده است.
فلاح هروي پاسخ داد: همينقدر که شما نظام را مي‌شناسيد من هم همان‌قدر شناخت دارم حداقل اجازه بدهيد در اين رابطه ادعا داشته باشم اگر چند نفر در کيفرخواست اشتباه کردند و من آن را بيان مي‌کنم چرا مي‌گوييد توهين به نظام شده است؟
قاضي مقيسه به وکيل مدافع فلاح هروي تذکر داد و گفت: نظم دادگاه را رعايت کنيد. و سپس خطاب به فلاح هروي گفت: از چه سالي با بابک زنجاني آشنايي داشتيد؟
فلاح هروي پاسخ داد: از سال 88 با بابک زنجاني در ارتباط بودم.
قاضي مقيسه گفت: پس شما از سابقه دوسال زنداني بودن ايشان در رابطه با چک بلامحل و همچنين ارزفروشي و فروش کالاي آرايشي خبرداشتيد؟آيا در جلسه آبان 91 حضور داشتيد؟
فلاح پاسخ داد: چنين جلسه‌اي وجود نداشت.
قاضي مقيسه گفت: پس بابک زنجاني از روي هوا چنين حرفي را مي‌زند جلسه ساختگي است و شما در هيچ جلسه نفتي‌اي حضور نداشتيد؟
فلاح هروي پاسخ داد: بله، در جلسه مالزي حضور داشتم و نمي‌توانم آن را انکار کنم.
قاضي مقيسه به وکيل مدافع فلاح هروي دوباره تذکر داد و گفت: چون شما شوهر خواهر فلاح هروي هستيد دليل نمي‌شود نظم دادگاه را به هم بزنيد. خود موکل شما بهتر از شما به اعمالش واقف است.
فلاح هروي گفت: بنده 18 ماه قبل از جلسه ادعايي بابک زنجاني به مالزي نرفتم.
قاضي مقيسه گفت: نقش شما در بانک کنت و FIIB چه بود؟ طبق کيفرخواست و اظهارات شخص شما، شمس و بابک زنجاني فرد اصلي‌اي که باعث خريد بانکي به نام FIIB و کنت شد شما بوديد با يکديگر مشارکت کرديد و 60 درصد سهام اين دو بانک وسيله‌اي براي غارت بيت‌المال شد، 5/8 ميليون دلار را به بانک ملت واگذار کرديد و حدود 84 ميليون يورو کسب درآمد کرديد بنابراين توضيح دهيد که در خريد اين دو بانک چه نقشي داشتيد؟ و چه شد آن را به بانک ملت فروختيد و دوباره به خودتان برگردانديد؟
فلاح هروي پاسخ داد: از ابتداي صحبت من زمان را مد نظر داشتم شما 25 دقيقه صحبت کرديد و من 10 دقيقه صحبت کردم. اين مطالب پراکنده‌گويي است بنده سخنراني نمي‌کنم و در مورد موضوع کيفرخواست توضيح مي‌دهم.
قاضي مقيسه گفت:‌ تقاضا دارم سخنراني نکنيد و در رابطه با موضوع صحبت کنيد به بند بند کيفرخواست اشاره کنيد ما گوش مي‌دهيم.
فلاح هروي پاسخ داد: طي سال‌هاي 88، 89 و 90 شرايط تحريم گسترده و سخت شد و هرکسي توانايي انجام کار را نداشت در بخش‌هاي مالي بيشترين آسيب‌پذيري را گرفته بوديم.
حميد فلاح هروي متهم رديف سوم در ادامه دفاعيات خود گفت: بنده در مؤسسه غدير در يک کارگروه عضو بوديم که بررسي مي‌کرديم چه شرکت‌هايي زيان‌ده و سودده هستند و کدام پروژه‌ها مي‌توانند به سود برسند. آقاي زنجاني در اواخر سال 88 و در سال 92 از من دعوت کرد که به مالزي رفته و با او در جلسات شرکت کنم من در اولين سفر خود به مالزي با "م" آشنا شدم در جلسه مالزي عمده بحث‌ها درباره پول‌هاي جابجا شده در بانک‌ها بود من کلاً 4 يا 5 سفر بيشتر با اين فرد به سفر نرفته‌ام.وي گفت: جناب آقاي قاضي من در مدل‌سازي توانمند هستم و کار مي‌کنم اما در امورات بانکي سررشته‌اي نداشته و اصلاً بر اين امور مسلط نيستم.
وي در خصوص حضور دختر و دامادش در بانک FIIB گفت: دختر و داماد من چون در آنجا دانشجو بودند تقاضا کرديم که در بانک FIIB مشغول به کار شوند لذا فعاليت خانواده من در آنجا صرفاً‌ به‌عنوان کارمند بوده است.
قاضي مقيسه در واکنش به اظهارات اين متهم گفت: شما خودتان قبول داريد که اين بانک کارمندي نداشته و نقش دختر و داماد شما سياهي لشکر بوده است که به نوعي بيان شود که اين بانک در حال فعاليت کردن است.
هروي در واکنش به صحبت‌هاي رئيس دادگاه گفت: جناب آقاي قاضي خواهش مي‌کنم اجازه دهيد من به دفاع بپردازم چرا اجازه نمي‌دهيد من دفاع کنم؟ کل مدتي که خانواده من در آنجا بودند 2 ماه بود و کل مبالغ دريافتي آنها هم بين 8 تا 10 ميليون بوده است.
قاضي مقيسه واکنش نشان داد و گفت: شما مي‌گوييد که دو ماه در آنجا بوده‌ام در صورتي‌که مدت دوماه زمان زيادي است حتي يک ساعت هم براي ارتکاب يک جرم و تباني کردن کافي است.
هروي در ادامه دفاعيات خود گفت: بنده در يک جلسه با مسئولان بانک ملت بودم در آن جلسه مسئولان بانک ملت گفتند که برويم از بانک FIIB اعتبارسنجي کنيم اينکه گفته شده است من پيشنهاد خريد بانک خارجي را داده‌ام اصلاً‌ صحت ندارد و در اين رابطه سندي موجود نيست. به قول شما بنده سي سال در اين نظام خدمت کرده‌ام و حالا با آبروي من بازي شده است. بنده 80 روز در انفرادي بوده‌ام و حالا از شما مي‌خواهم که اجازه دهيد به دفاع از خود بپردازم.
قاضي مقيسه نسبت به دفاعيات متهم پاسخ داد و گفت: نگوييد که در انفرادي بوده‌ام بگوييد که در زندان بوده‌ام يا زندان انفرادي است يا عمومي قرار نيست که شما را به باغ ببرند چرا اينقدر مي‌گوييد انفرادي؟ چون مرتکب جرم شده‌ايد و شما را به زندان انداخته‌اند. حتي اگر يک تومان هم دست‌درازي به اموال بيت‌المال انجام شود نظام با آن برخورد مي‌کند شما انتظار داريد که اجازه دهند در خيابان‌ها راه برويد و به کارهاي خود ادامه دهيد؟
فلاح هروي اظهار کرد و گفت: بابک زنجاني در اظهارات خود گفت است که فلاح فقط با من همراه بوده و نقشي در معاملات و فعاليت‌ها نداشته است. بابک زنجاني از من دعوت کرد که در سفر مالزي همراه او باشم مثلاً من در سفرهاي مختلفي بوده‌ام و افراد مختلفي را همراهي کرده‌ام مثلاً يک بار همراه مسئولان قرارگاه بوده‌ام يک بار کارمندان زنجاني همراه او بوده‌اند اينکه من صرفاً به‌خاطر همراه بودن محاکمه شوم درست نيست چون همراه بودن با يک فرد و حضور در يک جلسه جرم نيست. اگر يک صفحه يا يک جمله يا يک کلمه يا يک نقطه پيدا شد که نشان دهد من در بانک FIIBسمتي داشته و يا دستوري داده باشم و يا حتي يک دقيقه پشت ميز آن نشسته باشم شما درست مي‌گوييد. بنده 4 يا 5 سفر با آقاي زنجاني به سفر رفته‌ام يک بار با اعضاي قرارگاه بوده‌ام و يک بار هم با مسئولان بانک ملت به سفر رفته‌ام.
قاضي مقيسه نسبت به نوع دفاع هروي واکنش نشان داد و گفت: آقاي هروي ما به دنبال کشف واقعيت هستيم سؤال من اين است که شما چه سمتي داشته‌ايد که همراه آقاي زنجاني در جلسات حضور داشته‌ايد؟ اينکه بخواهيد در ملاء عام خطبه بخوانيد و خود را فردي مذهبي و انقلابي و مظلوم جلوه دهيد درست نيست اينجا جاي سخنراني نيست لذا فقط پيرامون کيفرخواست بايد حرف بزنيد. يا عناوين اتهامي را مي‌پذيريد يا نه. اين موضوع را بايد توضيح دهيد. بنده فقط وظيفه دارم در دفاع از کيفرخواست حرف‌هاي شما را استعماع کنم.بنده سؤالم از شما اين است که آيا شما عضو ستاد تدابير ويژه اقتصادي بوده‌ايد يا خير؟


هروي پاسخ داد: اگر يک ثانيه کسي من را در آن جلسات ديده باشد شما راست مي‌گوييد چرا کسي نرفت بپرسد که من عضو آن ستاد بوده‌ام يا نه؟
وي در خصوص خريد بانک FIIB توسط بانک ملت توضيح داد و گفت: بانک ملت به دنبال اهداف خود براي دور زدن تحريم‌ها توسط اشخاص غيردولتي بود و از قبل دنبال راهکار مي‌گشتند. لذا من پيشنهاد خريد اين بانک را به بانک ملت نداده‌ام. بانک ملت داراي قوانين و مقررات است بانک خودش مسئول و شورا دارد که بررسي کند چه اقدامي بهتر است انجام دهند.
قاضي مقيسه خطاب به متهم گفت: شما چه کاره بوديد که قرارداد خريد بانک FIIB توسط بانک ملت را امضا کرديد؟
هروي پاسخ داد: آيا صرفاً وجود امضاي من در پاي قرارداد ملاک است؟ مگر قرار بوده است که گوجه فرنگي بخرند اگر صرفاً وجود امضا ملاک است بايد امضاهاي ديگري هم که پاي قرارداد امضا شده است به پاي ميز محاکمه بيايند. جاي شگفتي است که براي محکوم کردن يک فرد به اين موضوعات متوسل شوند. بنده به‌عنوان مشاوره دهنده همراه زنجاني در آن سفر بوده‌ام.
قاضي مقيسه در ادامه رسيدگي خود از فلاح هروي پرسيد: شما چه کاره بوديد که در جلسه اي که آقاي "د" و مسئولان بانک ملت و آقاي زنجاني حضور داشته‌اند شما هم بوده‌ايد؟
هروي گفت: متأسفانه مطالب به نوعي بيان شده است که گويا بنده مسئولان بانک ملت را متقاعد کرده ام که بيايند و بانک خارجي را بخرند. همان‌طور که گفتم بانک ملت چنين برنامه‌اي را از قبل داشته است. از مسئولان بانک ملت کسي را نمي‌توانيد پيدا کنيد که بگويد فلاح به ما پيشنهاد خريد داده است. آنها انصاف را به خرج داده و از بيان چنين مطلبي خودداري کرده اند.
قاضي مقيسه گفت: شما قرارداد خريد را امضا کرديد و نماينده دادستان مستند ارائه دادند آنوقت شما مي‌گوييد جعل است؟ شما بانک FIIB را به بانک ملت فروختيد و مجدداً پس گرفتيد و سود برديد شما سهامدار بوديد.
نماينده دادستان گفت: اصلا حتي اگر امضا هم نباشد شما عملاً آنجا مديريت مي‌کرديد حسب‌الاقرار خود شما، براي پيگيري امور بانک سفرهايي به مالزي داشتيد که اين اقرار در جلد 69 صفحه 258 آمده است نمي‌دانم امروز چرا اين موارد يادتان نمي‌آيد شما در بحث تشکيل، پيگيري،‌فروش بانک FIID به بانک ملت و استرداد نقش داشتيد. اين موارد نمايان‌گر نقش فعال شماست. بانکي که به‌عنوان ماشين جعل از آن استفاده شده است يک اتاقک بوده و اصلاً بانک نبوده است.
جلسه بعدي 16 مرداد ماه برگزار مي شود.
انتهاي پيام/






منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو به خزانه

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه برخورد با مفسدان اقتصادی و عوامل اصلی فساد و صیانت از بیت‌المال یکی از وظایف مهم قوه قضائیه در عرصه مبارزه با فساد و حمایت از حقوق عامه است.

در همین راستا پرونده «بابک زنجانی» از پرونده‌های بسیار مهم قوه قضائیه در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی در یک دهه گذشته بود که با تلاش‌های مجموعه دستگاه قضا و همکاری نیروهای اطلاعاتی و امنیتی پس از ده سال در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسید.

باتوجه به اینکه استرداد اموال و بدهی‌های بابک زنجانی به قیمت ارزی و به نرخ روز انجام شده و حتی میزان اموال مسترد شده، بیش از مبلغ محکومیت و بدهی وی بوده، همین امر موجب شد حکم اعدام او با استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی به ۲۰ سال حبس تبدیل شود.

شروع رسیدگی به پرونده بابک زنجانی

دریافت گزارشی از سوی بانک مرکزی و شرکت ملی نفت، در سال ۱۳۹۱ در رابطه با اخذ مبلغ قابل توجهی ارز از بانک مرکزی و عدم بازپرداخت کامل آن و فروش مبلغ قابل توجهی ارز در بازار آزاد و همچنین عدم بازپرداخت مابه‌ازای مبلغ نفت دریافتی، نقطه شروع پیگیری پرونده بابک زنجانی در قوه قضائیه بود.

پس از بررسی گزارش از سوی مراجع قضائی، بابک زنجانی با نام کامل «بابک مرتضی زنجانی» در تاریخ نهم دی ماه سال ۱۳۹۲، بازداشت شد.

رسیدگی به پرونده «بابک زنجانی»

پس از بررسی گزارش‌های واصله و انجام تحقیقات مقدماتی، دی ماه سال ۱۳۹۳، قرار مجرمیت بابک زنجانی صادر شد و کیفرخواست ۲۳۷ صفحه‌ای برای متهم صادر شد. پس از صدور کیفرخواست، پرونده جهت بررسی و صدور حکم به دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد.

اتهام‌های بابک زنجانی بر اساس کیفرخواست صادره: افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی با رهبری شبکه سازمان یافته، استفاده از سند مجعول، پولشویی کلان و عمده با علم به مؤثر بودن و ضربه زدن به نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری گسترده از چند بانک و وزارت نفت، جعل ۲۴ فقره اسناد بانکی و پولشویی به مبلغ ۱ میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و نشر اکاذیب، بود.

احکام صادره برای پرونده بابک زنجانی

رسیدگی به پرونده و اتهامات بابک زنجانی، از مهرماه ۱۳۹۴ در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد و بعد از برگزاری ۲۶ جلسه، در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۴ به پایان رسید.

حکم دادگاه انقلاب به اعدام، رد مال و جزای نقدی

اسفندماه ۱۳۹۴ حکم بابک زنجانی مبنی بر محکومیت وی به اعدام، رد مال به شاکی (شرکت ملی نفت ایران) و جزای نقدی معادل یک چهارم مبلغ پولشویی، صادر شد.

تأیید حکم اعدام در دیوان‌عالی کشور با شرط تخفیف در صورت رد اموال

پس از صدور حکم، وکیل بابک زنجانی در مهلت قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ به دیوان‌عالی کشور رفت.

نهایتاً در آذرماه ۱۳۹۵ حکم اعدام بابک زنجانی از سوی دیوان‌عالی کشور تأیید شد، البته با این قید که اگر محکوم‌علیه، کلیه اموال را مسترد کند و خسارات را جبران کند، می‌تواند از ارفاقات قانونی ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی بهره‌مند شود.

در دادنامه صادره از دیوان‌عالی کشور آمده است: «بدیهی است در صورت استرداد اموال و جبران خسارات وارده و اظهار ندامت و پشیمانی و توبه، محکوم علیه استحقاق برخورداری از مقررات ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت»

پس از اعلام نظر دیوان‌عالی کشور، توجه دستگاه قضائی بر بازگرداندن اموال «بابک زنجانی» متمرکز شد.

پس از صدور این حکم، در این مرحله، بابک زنجانی اعلام کرد در کشورهای مختلف مبالغ ارزی دارد و اسنادی هم در این رابطه ارائه کرد، اما تحقیقات مراجع ذی‌صلاح نشان داد این ادعا صحیح نبوده و هم موضوع برگرداندن اموال به نتیجه نرسید.

بعد از آن، دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز برای استرداد اموال بابک زنجانی به کشور تلاش‌هایی انجام دادند و حتی مدت زمان طولانی در عین اینکه با تأکید قضائی متهم همچنان در زندان نگهداری می‌شد در اختیار دستگاه اطلاعاتی قرار گرفت، اما باز هم، استرداد وجوه محقق نشد و اموال شناسایی‌شده از متهم نیز، تکافوی بدهی وی و خسارات مرتبط با آن را نمی‌داد.

در مرحله بعد، جمعی از اشخاص یک دستگاه مسئول به دستگاه قضا اعلام کردند، برای شناسایی و بازگرداندن اموال «بابک زنجانی» کار جدیدی را آغاز خواهند کرد و رئیس قوه قضائیه با تعیین یک اولتیماتوم با این موضوع موافقت کرد و مهلت زمانی مشخصی برای این کار تعیین شد تا اگر باز هم اموالی از سوی محکوم مسترد نشد حکم قطعی و قانونی در مورد او اجرایی شود.

مدت تعیین‌شده برای بازگرداندن اموال «بابک زنجانی» یک بار دیگر از سوی رئیس قوه قضائیه تمدید شد؛ تا اینکه، بابک زنجانی اعلام کرد قصد همکاری دارد و نشانه‌هایی از صداقت او آشکار شد و اموال قابل‌توجهی را در خارج از کشور معرفی کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه (۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۲)، این خبر را اعلام کرد که در نتیجه تلاش‌های همه بخش‌های ذی‌ربط، اموال «بابک زنجانی» در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در روز اول اسفندماه این خبر را تأیید کرد و گفت: اموال بازگردانده شده بابک زنجانی که به‌صورت دارایی‌های ارزی است، تماماً به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است؛ بنابراین بدهی زنجانی به مبلغ یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسویه شد و این اموال به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازگشت.

مجموعاً، ارزش دارایی‌های وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بود.

تبدیل اعدام به ۲۰ سال حبس با اعمال ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی

به همین دلیل، از آنجا که استرداد اموال و بدهی‌های بابک زنجانی به قیمت ارزی و حتی بیش از میزان مبلغ محکومیت و بدهی وی بود، همین امر موجب شد حکم اعدام او مشمول استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی شود.

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری (۱۱ اردیبهشت‌ماه) در این رابطه گفت: با گزارش مقامات ذی‌صلاح در مورد استرداد اموال، درخواست تخفیف مجازات «بابک زنجانی» از سوی دادگستری استان تهران مطرح شد و با تائید رئیس قوه قضائیه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام وی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

به این نحو یکی دیگر از پرونده‌های قوه قضائیه در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی و بازگرداندن اموال بیت‌المال در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسید.

کد خبر 6094089

دیگر خبرها

  • پول بیت‌المال پس گرفته شد حامیان بابک زنجانی شاکی شدند!
  • واکنش‌ها به نجات بابک زنجانی از اعدام؛ درس بابک زنجانی به متهم فساد «چای دبش»
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • آخرین جزئیات پرونده بابک زنجانی
  • شرط آزادی مشروط بابک زنجانی چیست؟/ بازخوانی روند پرونده
  • خبرگزاری قوه قضاییه جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی منتشر کرد
  • دلیل نقض حکم اعدام بابک زنجانی چه بود؟
  • بازگشت بیش از یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو به خزانه
  • جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی
  • عبرت‌های بابک برای اکبرها